Nadačný fond Slovak Telekom pri Nadácii Intenda vyhlasuje 11.grantové kolo

23.04.2010 14:09

Nadačný fond Slovak Telekom podporí mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením sumou 50 tisíc eur      

 

Nadačný fond Slovak Telekom pri Nadácii Intenda vyhlasuje 11. grantové kolo, v ktorom podporí integráciu mladých ľudí s telesným, mentálnym a zmyslovým znevýhodnením do hlavného prúdu spoločnosti prostredníctvom využitia informačných a komunikačných technológií. Tie v tomto programe slúžia ako prostriedok k vytváraniu podmienok pre dôstojný život a k zvyšovaniu jeho kvality, ale aj ako „most“ k vzájomnému porozumeniu a zblíženiu sa týchto skupín obyvateľstva s bežnou populáciou (k integrácii).

 

Celkovo je pre toto grantové kolo vyčlenená suma 50 000 €,  pričom na jeden projekt  bude poskytnutá podpora maximálne do výšky 5 000 €.  

O granty môžu žiadať občianske združenia, neziskové organizácie, nadácie, organizácie, špeciálne školy (na mimoškolské aktivity), pričom primárnou cieľovou skupinou sú mladí ľudia do 30 rokov s telesným, mentálnym a zmyslovým znevýhodnením a organizácie, ktoré pre nich realizujú projekty.

 

Žiadosti prijíma Nadácia Intenda od 16. apríla do 28. mája 2010. Podrobnosti o 11. grantovom kole nájdete priamo v Nadácii Intenda a v nasledujúcich odkazoch: 

 

- grantové podmienky

Kontaktná osoba: konzultácie: UTOROK - ŠTVRTOK - 10,00 - 15,00 hod.

Mgr. Miroslav Palec
manažér programov NFST
02/57 297 246
fondst@intenda.sk Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.

www.fondst.sk
www.intenda.sk

 

O Nadačnom fonde Slovak Telekom:
Nadačný fond Slovak Telekom prispieva ku kvalitatívnemu rozvoju slovenskej spoločnosti podporou aktivít, ktoré zmierňujú dopady sociálneho, zdravotného, alebo iného znevýhodnenia občanov, prinášajú do spoločnosti inovácie v oblasti vzdelávania prostredníctvom moderných informačno-komunikačných technológií a ktoré dynamiku súčasnej spoločnosti reflektujú jedinečnými formami umenia.
V rámci Nadačného fondu Slovak Telekom bola doposiaľ pridelená suma 426 944,75 €, prostredníctvom ktorej bolo podporených 141 projektov 109 jednotlivcov z celého Slovenska.